Ursula Dütschler, fortepiano & klavecimbel

Ursula Dütschler is afkomstig uit Zwitserland. Zij studeerde klavecimbel bij Jörg Ewald Dähler in Bern en bij Kenneth Gilbert in Salzburg. Later volgde en studie op de fortepiano bij Malcolm Bilson aan de Cornell University in de Verenigde Staten. Zij won prijzen op internationale concoursen zoals die in Parijs (1989, voor klavecimbel) en in Boston (1991, voor pianoforte).

Zowel op klavecimbel als ook op fortepiano treedt Ursula Dütschler regelmatig op als soliste en in diverse kamermuziek combinaties.

Bij het label Claves nam ze naast vele kamermuzikale uitvoeringen vier solo CD's op met klavecimbel met werken van Scarlatti, Byrd, Balbastre en Bach. Tevens maakt zij deel uit van het collectief met Malcolm Bilson dat de complete Beethoven sonates opnam op pianoforte. Verder zijn bij Brilliant Classics 2 CD's verschenen met sonates van Haydn en de complete werken voor piano vierhandig en twee piano's van Mozart met Bart van Oort.

Ursula Dütschler

Frank Wakelkamp, cello

Frank Wakelkamp studeerde “moderne” cello aan het Utrechts Conservatorium en volgde masterclasses bij Frans Brüggen, Heinrich Schiff en Christophe Coin. Bij Viola de Hoog studeerde hij af als Uitvoerend Musicus barokcello. In 2000 nam hij een solo-cd op met cellosonates van de Amsterdamse barokcomponist Jacob Klein. Hiervoor verrichte hij ook musicologisch onderzoek naar de voorheen onbekende Klein. Met het ensemble Frank & Friends heeft hij verschillende CD’s uitgebracht. In juni 2002 debuteerde hij op de viola da gamba en in 2003 soleerde hij voor het eerst in de Mattheüspassie van Bach. Sindsdien is hij een veelgevraagd gambasolist, naar hij is ook vaak te horen in muzikale gezelschappen.

Frank Wakelkamp