Bach & zonen
Wegens succes spelen Frank Wakelkamp (viola da gamba) en Ursula Dütschler (klavecimbel) nog driemaal het programma Bach & zonen, met onder meer twee sonates van vader Johann Sebastian en ook twee van zijn bekendste zoon Carl Philipp Emanuel Bach. De oudste zoon Wilhelm Friedemann en de jongste zoon Johann Christian komen ook aan bod. "De grote Bach" is voor ons 21e-eeuwers vader Johann Sebastian, maar aan het eind van zijn leven ging die titel eerder naar zijn zoon Carl Philipp Emanuel. "De oude Bach", zoals J.S. toen genoemd werd, was met zijn polyfone schrijfstijl inmiddels ernstig verouderd, terwijl C.P.E. veel meer wist aan te haken bij de luchtiger stijl van zijn tijd. Dat het hem niet aan diepgang ontbrak, bewijst het langzame deel van zijn gambasonate met obligaat (="verplichte", dat wil zeggen: ook in de rechterhand uitgewerkte) klavecimbelpartij. Dit deel hoort bij het mooiste wat ooit geschreven is.

Info en reserveren: ursuladutschler@upcmail.nl of tel 06-44738442, en op camerata1800.nl/agenda

13 oktober 2018 16u00 - Protestantse Kerk - Clarissenstraat 18 - Boxtel. Toegang €15,- (t/m 12 jaar €10,-) Reserveren
14 oktober 2018 14u30 - Florence Adegeest - Bachlaan 21 - Voorschoten. Toegang €10,-
27 januari 2019 16u00 - Oegstgeest. Toegang €25,- (studenten €10,-) Reserveren
Wij zijn erg trots op onze nieuwe CD met werken van Beethoven voor traverso en fortepiano!

Het muziektijdschrift Luister recenseerde hem met een 9! Een bijzondere CD, niet alleen door de repertoire keuze, maar ook omdat het de eerste CD-opname is van deze arrangementen op authentieke instrumenten. Wij willen dan ook graag deze prachtige muziek in zalen van Nederlanden en daar buiten laten klinken.


Camerata 1800 presenteert zich met een gevarieerde programmering en afwisselende bezetting. Met de bekende oude en vertrouwde collega's, maar ook met nieuwe gezichten, opzoek naar nieuwe uitdagingen. Ideeën voor programma's en concerten zijn welkom!